Kan man måle ROI på et Design Sprint?

Det skal ikke være nogen hemmeligthed at vi er meget begejstrede for design metoden. Men før du kaster din kostbare tid og ressourcer efter et Design Sprint er du måske interesseret i at vide hvad du kan forvente at få ud af det. Det har vi forsøgt at svare på i denne blogpost.

Er du ubekendt med Design Sprint metoden kan du læse mere her.

#Et Sprint skaber bedre løsninger

En stor risiko ved nye løsninger er, at kunderne eller brugerne ikke forstår eller kan se værdien i dem. Med et sprint får du løsninger som brugerne faktisk ønsker at benytte, fordi de tager udgangspunkt i en forståelse af kunderne/brugerne reelle problemer, behov og ønsker og den kontekst som løsningen skal fungere i.

#Et Sprint reducerer omkostninger

Et sprint reducerer omkostninger til udvikling af løsningselementer som kunderne/brugerne ikke tillægger værdi, fordi disse fravælges tidligt i processen. Det samme gælder omkostninger til efterjusteringer og fejlretning fordi du hyppigere rammer plet første gang.

#Et Sprint accelererer design og leveringstiden

Et Sprint kan Ifølge IBM føre til en reduktion af design og leveringstid på op til 75%, hvilket svarer til at reducere et 8-måneders projekt til 3 eller 4 måneder. Besparelsen opnås bl.a. i kraft af hurtigere enighed om formål, hurtigere problemdefinition og en fokuseret proces. For mange virksomheder er hurtig leveringstid er afgørende i en verden vore forandringstempoet hele tiden vokser.

#Et sprint øger sandsynligheden for succesfuld implementering og forankring

En af de største risici ved nye løsninger er, at implementeringen eller forankringen fejler eller trækker i langdrag på grund af manglende forståelse eller modstand fra medarbejdere eller manglende fokus fra ledelsen. I et Sprint er denne risiko væsentlig reduceret idet centrale medarbejdere og ledelse har været involveret i processen. I mange tilfælde vil man sågar opleve, at medarbejderne udvikler et stærkt følelsesmæssigt engagement i løsningen og derved kommer til at fungere som ambassadører for projektet i implementeringsfasen.

#Et Sprint afbøder kognitive biases og fordomme

Sprint-metoden medvirker til at afbøde ubevidste menneskelige ”biases” eller fordomme som påvirke vores forståelse, handlinger og beslutninger i en negativ retning i forhold til udvikling af nye løsninger. Biases betyder blandt andet, at vi som mennesker har en tendens til at projicere vores egne tanker og opfattelser om verden over på andre og at vi har for stor tillid til vores forudsigelser som begrænser de løsningsmuligheder som overvejes. Desuden har vi en tendens til hurtigt at forelske os i egne løsninger og ignorere data som ikke bekræfter vores antagelser.

>